Çubuklu Osmaniye Ortaokulu


Vizyon: Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, a) Dünyaya uyumlu, b) Sorunlara çözüm getiren, c) Girişken, ç) Yurtsever, d) Yüksek donanımlı, e) Üretken, f) Ahlâklı, g) Dinamik, h) Öğrenmeyi seven, bireylerinin yetiştirildiği bir kurum olmaktır.

Misyon: a) Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. b) Davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek. c) Öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak. ç) Etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek. d) Spor ve sanatta gelişimi desteklemek. e) Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik duygularını geliştirmek. f) Çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak. g) Ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak. h) Topluma hizmet olgusunu geliştirmek. ı) Çevreye saygılı, üreten ve yetiştiren ekolojik bir okul olmak. i) Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek.

Başarılar: Beyaz Bayrak Sertifikası (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı İşbirliği Temelli Proje - 2019)

Saatler: 09:00 - 15:35
Isınma: Isınma Türü: Kalorifer Yakıt Türü : Doğalgaz (Ekim 2019 itibariyle)
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Öğrencilerimiz civar köylerden okulumuza servisler ile ulaştırılmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: -
Okulun Sınav Başarı Durumu: -
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: -
Sportif Etkinlikler: İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl, Spor ve Gençlik Müdürlüğü ve ulusal düzeyde düzenlenen tüm sportif etkinliklere katılmaya özen gösterilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK düzeyinde düzenlenen tüm etkinlikler takip edilip, başvuru yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları: Her yıl düzenli olarak; a) TÜBİTAK, b) e Twinning, c) Erasmus+ temelli projeler yazılıp üretilmekte ve başvuruları yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Her yı düzenli olarak; e Twinning ve Erasmus+ temelli projeler yazılıp üretilmekte ve başvuruları yapılmaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Sınıf mevcudu ortalaması 20´dir.
Diğer Hususlar: Karadeniz ile Marmara Bölgesinin birleştiği bir coğrafyada "Doğa Temelli ve Ekolojik Okul" sloganıyla öğrencilerimizle birlikte proje üretiyor, doğayı ve yeşili korumaya önem veriyoruz. Okulumuzda teknolojinin tüm imkanları mevcut olup, bütün sınıflarımızda FATİH Projesi kapsamında projelendirilen akıllı tahtalar mevcuttur. ÇOO üyesi olmak ayrıcalıktır. Okulumuzun kütüphanesi üç yüz (300) kitapla öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Telefon - 0262 361 60 30

Belgegeçer - (262) 361 6030

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://cubukluosmaniyeoo.meb.k12.tr

Adres - Çubuklu Osmaniye Köyü Hayrettin Uzun Caddesi No18 İZMİT/KOCAELİ

Öğretmen :8
Öğrenci :84
Derslik :3
Kütüphane Kitap Sayısı :333
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Çubuklu Osmaniye Mahallesi Hayrettin Uzun Caddesi No:18 - İzmit/KOCAELİ

Adres - Çubuklu Osmaniye Köyü Hayrettin Uzun Caddesi No18 İZMİT/KOCAELİ

Ulaşım a) Özel Araç ile Ulaşım: İzmit-Kandıra bağlantı yolu kullanılarak sağlanabilir. b) Kamu İmkanları ile Ulaşım: Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerle sağlanmaktadır. Hat Numaraları: 90 (İzmit - Kandıra Cezaevi/Karşılıklı Seferler, Her saat başı) 800 (İzmit - Kandıra/Karşılıklı Seferler, Her saat başı)

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezi (İzmit) : 18 km. İl Merkezi (Kocaeli) : 18 km. Bilgi : İzmit ilçesi, Kocaeli ilinin merkez ilçesi olduğundan il ve ilçe merkezlerine uzaklık aynıdır.